(Bron: Nu.nl,  6 mei 2002)        

AMSTERDAM - Overal in het land zijn de steunbetuigingen aan wijlen Pim Fortuyn losgekomen.

    
Er worden bloemen gelegd bij het huis van Fortuyn    
Bij de ingang van het Media Park, waar Pim Fortuyn maandagavond is doodgeschoten, liggen tientallen bossen bloemen van voorbijgangers. Bij de bloemen ligt een groot vel papier van ongeveer 1,5 meter met de tekst "Pim Fortuyn was eerlijk en dat schijnt hier niet te kunnen."

Bij het torentje van premier Kok bij het Binnenhof hebben tientallen boze mensen zich verzameld. Enkelen toonden het verkiezingsaffiche van de Lijst Pim Fortuyn, anderen verscheurden dit juist. Bij de binnenkomst van minister Pronk (VROM) werd geschreeuwd: "demonisering is moord."

Blatende pers
Op de trappen van het van het stadhuis in Rotterdam zijn bloemen neergelegd na de dood van Pim Fortuyn. Op een spandoek staat de tekst: "Vermoord door de hetze van zittende politici en een blatende pers. Het wordt tijd voor een echte democratie. Stem LPF."

In de hal van het stadhuis stond rond negen uur een lange rij mensen te wachten tot ze het condoleanceregister kunnen tekenen. De laatste wachtenden staan buiten in de regen, maar dat deert niemand.

Steeds meer mensen verzamelen zich voor de woning van Pim Fortuyn in Rotterdam. Inmiddels is er aan het huis een Nederlandse vlag gehangen. De stemming begint er grimmig te worden.

Aanwezigen spraken onder meer NOS-verslaggeefster Wouke van Scherrenburg aan met de vraag hoe ze nog naar zijn woning durfde te komen. Inmiddels zijn er ook veel bloemen bij het huis van Fortuyn neergelegd.