darkisland
 
Zou Volkert van der Graaf de moord alleen hebben bedacht, beraamd en uitgevoerd? Volgens de rechter en de officiële lezing heeft Volkert zijn laffe daad solitair gedaan, maar het is aannemelijk dat er meer personen of instanties op de hoogte waren van de plannen. Wellicht is hij erin geluisd? Misschien heeft Volkert veel geld gekregen voor zijn daad? Aanzien hij tot de dag van vandaag nooit iets heeft willen zeggen of los willen laten, en hij daar mee weg is gekomen, blijft het voor het grote publiek een raadsel.
 
Wat in ieder geval zeker is, dat heel wat hooggeplaatste mensen waren opgelucht, toen Pim Fortuyn was geëlimineerd. En of er andere krachten in het spel waren? Georganiseerde linkse activisten, hooggeplaatste Nederlandse politici, buitenlandse of binnenlandse veiligheidsdiensten (BVD)? Nederland zal dit hoogstwaarschijnlijk nooit te weten komen!
 
Wat blijft staan, zijn de onopgehelderde vragen n.a.v. de moord.

BNN 3DOC  Moordcomplot Pim Fortuyn

Op 5 mei 2010 zond BNN 3DOC uit, een documentaire over het moordcomplot op Pim Fortuyn.


Columns en opiniestukken

Direct na de moord hebben veel mensen twijfels geuit over de ware toedracht van de moord. Door het gebrek aan openheid en duidelijkheid van de autoriteiten en de sluierdekens, zijn de vragen die worden opgeroepen in de onderstaande columns en opiniestukken - ook lang na de rechtszaak en de ingestelde onderzoekscommissies - nog actueel. Het is voor iedereen die zich verdiept in de feiten meteen duideljik dat er nog veel zaken zijn die niet kloppen.


Het JSF miljoenen project

Wat te denken van alle complottheorieën. Het is natuurlijk denkbaar. De realiteit is vaak nog bizarder dan voor te stellenis. Pims als machtsfactor binnen de gevestigde orde viel ook op andere wijze te neutraliseren. (Na een half jaar het kabinet laten vallen, Pim in alle besluitvorming saboteren bijvoorbeeld. Onrust stoken binnen zijn eigen partij (koud kunstje)). Laten we een complot niet bij voorbaat uitsluiten.
De gemiddelde crimineel wordt niet eens zo vakkundig vermoord. Alleen de ontsnapping mislukte (net). Uitgaand van een complot, dan moet er ook een hele dringende rede zijn geweest om Fortuyn juist toen te vermoorden. Een belangrijke reden zal dan uiteraard geld of macht zijn.

De JSF-gelden bijvoorbeeld. Het gaat hierbij om honderden miljoenen euro's, belangen voor het bedrijfsleven, maar zeer zeker ook over belangen van de Amerikaanse industrie. Heeft de CIA immers niet vaker op brute wijze de Amerikaanse handelsbelangen in het buitenland 'verdedigd'?
 
Dat hele JSF-besluit was volledig op losse schroeven komen te staan door een overwinning van Pim. De hele lobby had weer van voor af aan kunnen beginnen, met dien verschille dat die tijd voor een lobby er niet meer was. Het is natuurlijk een speculatie, waarbij de feiten wellicht ooit boven water komen. Maar de mogelijkheid dat de CIA via de BVD of een BVD'er Volkert vd Graaf recruteert om honderden miljoenen (en zelfs miljarden) veilig te stellen, lijkt een plausibele optie te zijn.
 
Bron: onbekend 
 


Rappers Lange Frans en Baas B. stellen 'Kamervragen' over de moord op Fortuyn.

 

Boek Ine Veen: Moord namens de 'Kroon'?

kroonNa de dood van Pim Fortuyn gonsde het van de geruchten dat niet Volkert van der Graaf als eerste zijn wapen op Fortuyn richtte. Vele raadselachtige zaken wijzen er op dat deze milieuactivist hem NIET alleen doodschoot op 6 mei 2002...
Maar wie zat hier dan achter en welke mensen hadden belang bij zijn overlijden? Actrice Ine Veen beschrijft vijf jaar na zijn dood zijn unieke levensloop en de complottheorieën die aangeven waarom een toekomstig minister-president van Nederland op het Mediapark te Hilversum werd vermoord.