Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de Islam veel sterkte. Zalig zij de onnozele van geest en ik hoop dat de ideologische strijd die ons ongevraagd wordt opgedrongen gewonnen zal worden door de kinderen van de verlichting, door redelijk verdraagzame mensen zoals u en ik.      

        
23 december 2001 - Business Class

Landgenoten,

Er valt veel slechts over deze wereld te zeggen. Er is onverdraagzaamheid, er is onrecht, er is oorlog en er zijn fundamentalistische gelovigen. Maar dat neemt niet weg dat er ook altijd hoop is, hoop op een betere wereld, hoop op een beter leven. En dat gun ik mijn 6 miljard mede wereldbewoners van ganser harte, maar allereerst gun ik het u, die nu naar mij kijkt. Een gelukkig 2002!

Dat gun ik ook onze minister van klassenjustitie die van Nederland een corrupte bananenrepubliek maakt, waarin wie geld heeft boven de wet staat en zijn fraude kan afkopen. Chapeau excellentie!
Ik gun het de bouwbedrijven die op kosten van de Nederlandse belastingbetaler hun zakken extra vullen. U bent oplichters, maar zeker niet erger dan de politici van de regeringsfracties in Den Haag, die met hun verheven praatjes over loepzuiver, voor u buigen.

Ik gun het Tara Singh Varma, die slachtoffer werd van haar eigen hersenspinsels, maar vooral ook misbruikt werd door haar eigen fractievoorzitter, die haar niet de waarheid durfde te zeggen en haar zodoende het slachtoffer maakte van het gezwel dat politiek correct heet te zijn.

Ik gun het Imam el Moumni, die net als ieder ander in dit beschaafde land recht heeft op vrije meningsuiting, maar ik gun die Eerwaarde tevens de liefste Marokkaanse jongens die hij maar kan vinden.
Ik gun het de heer de Graaf van D’66 die zo wanhopig graag met mij in debat wil gaan, maar wiens ideeën jammer genoeg te voorspelbaar zijn om er nog maar één woord aan vuil te maken. Toch heb ik ook ik respect voor schimmen uit het verleden en wens ik hem een fantastische uitslag op 15 mei a.s.

Een gelukkig 2002 wens ik - ondanks alles in het bijzonder - aan alle moeders wiens kinderen genegeerd en vertrapt worden door de Nederlandse hulpverlening.

De allerbeste wensen natuurlijk aan onze Majesteit die vast ook in 2002 vele verhelderende gesprekken zal voeren over de Argentijnse geschiedenis met de schoonvader van haar zoon.

En natuurlijk wens ik bovenal Willem Alexander en zijn Màxima het gelukkigste jaar van hun leven.

Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de Islam veel sterkte. Zalig zij de onnozele van geest en ik hoop dat de ideologische strijd die ons ongevraagd wordt opgedrongen gewonnen zal worden door de kinderen van de verlichting, door redelijk verdraagzame mensen zoals u en ik.

Een gelukkig 2002 wens ik ook mevrouw Borst, onze dolende minister van wachtlijsten, die in haar eentje een groter gevaar vormt voor de Nederlandse volksgezondheid dan Osama Bin Laden.
Een gelukkig 2002 wens ik een ieder die van plan is ons aan een eclatante verkiezingszege te helpen. Iemand moet tenslotte zeggen wat u niet mag zeggen.

Maar natuurlijk wens ik ook de slinkende groep, die nog niet op Leefbaar Nederland stemt, niets dan goeds.

En tot slot hoop ik wat mijn eigen persoon betreft, dat ik om mijzelf kan blijven lachen. Al meen ik meer dan ooit wat ik zeg.
Moge naast God ook Allah het lieve vaderland behoeden.
Een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar.
At your service.

Pim Fortuyn